Vartov Square

Vartov Square / Copenhagen, Denmark

Copenhagen Kommune has identified that the regeneration of Vartov Square should be an internationally significant symbol for Danish environmental innovation.  Prominently located on the edge of Medieval Copenhagen, close to Central Rail Station and City Hall, the square can be an exemplar of sustainable public space design.  This place has to be more than a pleasant gathering area for urban citizens and tourists.  It must set a new bench mark upon which other projects can be judged. Responding to this challenge, our design for Vartov Square is a hybrid synergy where nature and urban life co-exist in a symbiotic relationship.  Much more than just a plaza, the design is a multi dimensional arrangement of components that produce a historically relevant meeting place for the community underpinned by a technologically advanced green infrastructure.

Site Area

.3 ha

Collaborators

  • KØBENHAVNS KOMMUNE