Lorne Avenue

Lorne Avenue / Killara, Australia

The project re-established an endemic vegetative community in which the buildings are seen as floating pavilions connected by elevated walkways over the gardens. The hydrology of the site is celebrated by the introduction of a series of weirs which hold and display the water during rain events. These weirs promote water infiltration and filtration by the use of water loving plants which facilitate the biological breakdown of pollutants prior to the storm water entering the storm water system. A path located within the central courtyards provides both access and a meeting point for the residents. Each of the ground floor apartments has a private courtyard space for passive recreation.

Site Area

.4022 ha

Collaborators

  • Frasers Lorne Pty Ltd