ANU Union Court

Australian National University / Canberra, Australia

McGregor Coxall were shortlisted to design the Landscape and Public Realm component of the new campus gateway known as ANU Union Court. McGregor Coxalls scheme for the $50m project makes a purposeful and staged set of moves to establish a modern campus domain whilst respecting it’s rich heritage. In the tradition of the great universities of the world we proposed a new Agora Green –  a meeting place on the edge of Sullivans Creek that connects with the revitalised Union Square and University Avenue to form a landmark destination for significant cultural events and gatherings in Canberra.

Agora Green is located at the centre of ANU on the nexus of the Griffin land axis and the Sullivans Creek waterway. It brings to life a new elliptical green space in line with those imagined by Walter Burley Griffin and Marion Mahony. The Union Square features an activated civic lawn plaza which functions as the primary urban space. Located over the basement car park the design is a green roof solution utilizing WSUD harvesting and smart technologies.

Site Area

3.728 ha

Services

  • Competition
  • Furniture and Signage
  • Landscape Master Plan
  • Open Space
  • Public Institution
  • Public Realm Planning and Design